Index Vakbarát Hírportál

A préribe döngölték Johnny Depp-et

2013.07.04. 11:59

A magányos lovas tulajdonképpen A Karib-tenger kalózainak vadnyugatra költöztetett verziója. Újfent egy kisminkelt Johnny Depp parádézik a mozivásznon, aki mellé beraktak egy, a tini lányokat is bevonzó szexszimbólumot, a kékszemű Armie Hammert, hogy így kettecskén galoppozzanak az amerikai pusztában. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Disney dobása elég rosszul sült el. Nem titkolt szándékuk volt megismételni a csodát, amit annak idején Bruckheimer tett A karib-tenger kalózaival. A bevált csapaton ne változtass koncepció mégsem jött be.

Ezzel szemben a Universal stúdió 3D-s animációs filmje, a GRU2 tényleg tuti befutó. Eddig 120 millió dollárt hozott, míg a Magányos lovas csak 50-60 milliós bevétellel büszkélkedhet, írja a Hollywood Riporter. A filmet csak az mentheti meg, ha Amerikán kívül népszerűbb lesz.

A gyatra nézettségi adatokon túl a kritikák is azt mondják, hogy ezt aztán ne nézze meg senki. Itt van néhány idézet és ezek még a legvisszafogottabbak közül vannak.

Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

„Egy gyereknek se lenne szabad látnia ezt a filmet. Sőt, senkinek sem kéne. A magányos lovas egy film az egész családnak..., amit nem szabad megnézni.”

Jordan Hoffman, Screencrush

„Az egyik percben szembesülünk az indiánokkal szembeni igazságtalansággal, majd a másik percben már egy ló vedeli a whiskyt.”

Ty Burr, Boston Globe

„Gore Verbinski 250  millió dollárból rendezett western komédiája pont olyan, mintha a nappaliban táncoló elefántot néznénk. Minden romokban és még a tánc se jó.”

Itthon július 11-én lesz a premier, akkor személyesen is meg lehet győződni arról, hogy jogos volt-e Johnny Depp préribe döngölése.