Index Vakbarát Hírportál

Tarantino nője plagizált

2013.07.16. 14:45

Mekkora szégyen lehet egy kultikus filmrendezőnek, amikor kiderül, hogy filmes újságíró barátnője mások gondolatait lopkodja? Lianne MacDougallról, Quentin Tarantino barátnőjéről kiderült, hogy visszaeső plagizáló, kritikáiban szívesen használja fel mások gondolatait. Az Impossible Funky egyik írója, Mike White világított rá az újságírónő etikátlan nyúlásaira.

Spiderbaby álnéven író Lianne Macdougall egy Twitter üzenetben szabadkozott. „Elnézést kérek a plagizálásomért. Egy időre felhagyok az újságírással”- írta, de azóta már eltávolították a twitteres esedezést. Az újságírónő honlapja hétfő óta elérhetetlen, a twitterezést is abbahagyta.

Ezt sokak szerint jól teszi, mert annyira pofátlanul nyúlta le mások cikkeit, hogy csak a rövidítéseken (teljesen kiírta őket), illetve a cikkekben szereplő személyek nevein (a keresztneveiket elhagyta) változtatott, a többit egy az egyben átmásolta.

A plagizáló újságírónő állítólag kétszer is megkérte az őt lebuktató újságírót, hogy vegye le a támadó cikket az internetről. Mike White csak annyit válaszolt, hogy „felelőtlen újságírás lenne tőle, ha megölné a sztorit” és a cikk maradt. Hogy Tarantino mit szól a történtekhez, még nem tudni, egyelőre nem nyilatkozott barátnője plágiumügyéről.