Index Vakbarát Hírportál

Ben Kingsley lesz Horthy Miklós

2013.07.31. 13:19

Október 25-én mutatják be a mozikban a Walking with the Enemy című filmet, mely egy teljes egészében budapesti történet. A sztori igaz történeten alapul, és egy fiatal férfi, Cohen Elek életét követi, akit az 1944-es náci megszállás után elszakítanak családjától, de ő mindent megtesz annak érdekében, hogy újra megtalálja őket. Náci tisztnek álcázza magát, de miután világossá válik előtte, hogy mit is takar Hitler végső megoldása, elhatározza, hogy segít a honfitársain.

A hazai vonatkozású történeten kívül a film másik különlegessége, hogy Horthy kormányzót – akit úgy mutatnak be a filmben, mint aki kétségbeesetten próbálja országát egyensúlyozni a nácik és a kommunisták között –, az Oscar-díjas Ben Kingsley alakítja. A Gandhi sztárja a sminkeseknek köszönhetően egészen hasonlít az idős kormányzóra.

Walking with the enemy

Érdekes egyébként, hogy a film teljes egészében Magyarországon játszódik, még sincs benne egyetlen magyar szereplő sem, sőt, nem is használtak budapesti helyszíneket a forgatáshoz, hanem Romániában dolgoztak. A trailerben például a Duna-parti jelenetről is messziről lerí, hogy nem Budapesten van. A szereplők ennek ellenére magyar és német akcentussal beszélik a filmben az angolt, a hitelesebb alakítás érdekében.