Index Vakbarát Hírportál

Eastwood iraki mesterlövészről forgat

2013.08.22. 15:00

Clint Eastwood veszi át az American Sniper (Amerikai mesterlövész) című film rendezését, amit eredetileg Steven Spielberg vállalt - értesült a The Hollywood Reporter. Spielberg a költségvetés körüli viták miatt távozott a produkciótól, bennfentes források szerint barátságos légkörben.

Az American Sniper Chris Kyle azonos című könyve nyomán készül. Kyle az amerikai hadsereg legjobb mesterlövésze volt, saját bevallása szerint 255 embert lőtt le Irakban, 2009-es leszerelése után megírta emlékiratait. Vele és barátjával egy texasi lőtéren végzett egy háborús veterán idén februárban. A könyv nem aratott nagy sikert a kritikusok között, a 39 éves korában meghalt Kyle-t azzal vádolták, hogy miközben rajong a fegyvereiért, lenézi az ellenséget, az irakiakat például többször is vadembereknek nevezi könyvében.

A nyolcvanon felüli Eastwoodnak viszont ugyancsak be lesz osztva az ideje: hamarosan belefog a Jersey Boys című musicalfilm forgatásába, de már jövő év elején el kell kezdenie a Sniper felvételeit is, mert a főszereplő, Bradley Cooper később nem ér rá. Az IMDb szerint az Amerikai mesterlövész 2015-ben kerülhet a mozikba.