Index Vakbarát Hírportál

Julianne Moore is csillagot kapott

2013.10.04. 08:53

Julianne Moore-é lett a 2507. csillag a hollywoodi Hírességek Sétányán. A színésznő a csütörtöki ünnepélyes avatón pályatársai társaságában mondott köszönetet a megtiszteltetésért. A csillag, ha valaki esetleg arra járna mostanában, a klasszikus art deco stílusban épült Pantagnes Theater nevű egykori mozival szemben lévő járdaszakaszon található, egészen pontosan itt.

Az idén 52 éves Moore új flmje, a Stephen King regényéből 1976-ban forgatott Carrie remake-je jövő héten kerül a mozikba, így azt is mondhatnánk, hogy az avatás időpontját a színésznő pr-csapata kiválóan időzítette. Moore köszönőbeszédét azzal kezdte, hogy gyerekkorában meg sem fordult a fejében, hogy a színészetből meg is lehet majd élni. "De belevágtam, mert imádtam olvasni, és elképzelni a történeteket."

Moore mellett az új Carrie-ben a lányát alakító Chloe Moretz, a már mozikban látható Don Jonban vele szereplő Joseph Gordon-Levitt és a Versenyben az elnökségért című, többszörös Emmy-díjas HBO-tévéfilmet rendező Jay Roach is ott volt az ünnepségen. Moore Roach filmjében Sarah Palin amerikai republikánus párti alelnökjelöltet alakította Emmy-díjat érően. A színésznőt egyébként eddig négy Oscar-díjra jelölték, és több mint hatvan filmben szerepelt, például a Booge Nights-ban, a Rövidre vágva című Robert Altman-drámában, A nagy Lebowskiban, a Hannibalban vagy az Ember gyermekében.