Index Vakbarát Hírportál

Hatalmasat bukott Ridley Scott

2013.10.28. 13:59

Ridley Scott eddig egyszer bukott akkorát, mint most hétvégén A jogász című filmjével. Pedig a filmben olyan sztárok játszanak, mint Michael Fassbender, Cameron Diaz, Brad Pitt, Penelope Cruz vagy Javier Bardem. A nyolcmillió dolláros nyitóhétvége még úgy is tragikus, hogy a film csak 25 millió dollárba került. A nagy sztárok valószínűleg annyira szerettek volna egy Ridley Scott-filmben játszani, hogy inkább lemondtak szokásos gázsijukról. A jelek szerint kár volt, ugyanis A jogászt nemcsak a közönség nem szerette, de a kritikusok is lehúzták. Hiába simogatta Diaz Cruzt a trailerben.

Cameron Diaz Penelope Cruzt simogatja

Scottnak eddig egy hasonló bukása volt, a 2006-os Bor, mámor, Provance, Russell Crowe-val a főszerepben. Igaz, az a film végül visszahozta 35 milliós költségvetését, világszerte 42 millió dollárt termelt.

A jogász egy ügyvéd története (őt játssza Michael Fassbender), aki megkéri a barátnője (Penelope Cruz) kezét, de a házaséletbe több pénzzel szeretne belevágni. Két haverjával (Bardem és Pitt) becsempész az Egyesült Államokba húsz kiló kokaint, hogy egyetlen alkalomra drogdílerré váljon. Azt tervezi, hogy ezután visszatér eredeti szakmájához, és él tovább, mintha mi sem történt volna. Ez persze nem jön be.  

A hétvége nyertese Amerikában a Bad Grandpa című Johnny Knoxville-film volt 32 millió dolláros bevétellel, a második a Gravitáció, ami már 199 milliós összbevételnél jár, a harmadik pedig az új Tom Hanks-film, a Phillips kapitány lett, ami 11 millió dollárt hozott a hétvégén, és eddig 70 milliót összesen.

A jogász november 14-től látható a magyar mozikban.