Index Vakbarát Hírportál

A Farkas forgatókönyvírója dolgozik a mamipornón

2013.10.30. 15:37

A Farkas című akciófilmet is jegyző Mark Bomback-ra vár a feladat, hogy tökéletesítse E. L. James, A szürke ötven árnyalata című bestsellerének filmes forgatókönyvét. Bomback azután csatlakozott a stábhoz, hogy a történet főhősének, Christian Greynek a szerepére eredetileg kiszemelt Charlie Hunnam két héttel ezelőtt kiszállt a projektből, és Jamie Dornan vette át a helyét. Az Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró, Patrick Marber egyébként már átfésülte az írott alapanyagot.

Bomback bevonása érdekes választás, hiszen a forgatókönyvíró alapvetően akciófilmekben utazik. Nevéhez fűződik többek közt Az emlékmás című klasszikus 2012-es feldolgozásának, valamint a Száguldó bomba, A Boszorkány-hegy, a Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed és a Farkas című filmeknek a forgatókönyve. Marber ugyanakkor olyan filmdrámák forgatókönyveivel szerzett hírnevet, mint az Egy botrány részletei vagy a Közelebb. E. L. James bestsellerének filmadaptációját decemberben, az eredeti tervekhez képest egy hónapos csúszással kezdik forgatni. A Sam Taylor-Johnson által rendezett produkcióban Dakota Johnson amerikai színésznő - Melanie Griffith és Don Johnson lánya - játssza az erotikus regény hősnőjét, Anastasia Steelt. A filmjogokat a Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg. A produkció a tervek szerint 2014 augusztusában kerül a mozikba.

A szürke ötven árnyalata egy irodalomszakos egyetemista, Anastasia és egy titokzatos, dúsgazdag vállalkozó, Christian Grey szenvedélyes kapcsolatának története. A regénytrilógia 2011-ben jelent meg, és hatalmas port kavart, milliószámra fogyott a könyvesboltokban és számos paródia is született róla. A bizarr erotikus kalandoktól csöpögő regényt azért nevezik egyébként mindenhol következetesen mamipoprnónak, mert állítólag ez a háztartásbeliként otthon unatkozó, a hálószobában elhanyagolt anyukák kedvenc olvasmánya.   • Tippek
  • Hírek