Index Vakbarát Hírportál

A Gravitáció rendezője visszatérne Harry Potterhez

2013.11.25. 12:29

Jelenleg Alfonso Cuarón a legmenőbb rendező Hollywoodban. A Gravitáció rengeteg pénzt hozott, a kritikusok is szerették, mindenki egy rakás Oscar-jelölést jósol neki, a legjobb rendező kategóriájában is. (Egyébként már háromszor jelölték korábban, csak nem a legjobb rendező kategóriában, hanem forgatókönyvíróként és vágóként.) Így aztán Cuarón most olyan filmet választ magának, amilyet csak akar. Ő pedig, úgy tűnik, hogy szívesen visszatérne Harry Potter világába.

Harry Potter és a Halál ereklyéi 2.

Cuarón rendezte 2004-ben a Harry Potter és az azkabani fogoly című részt, marasztalták volna a következőre is, de azt már nem vállalta. Azzal a furcsa indoklással, hogy annyira jó volt a munka, hogy meg akarja hagyni egyszeri élménynek.

Most viszont nyitott arra, hogy ő rendezze a készülő Harry Potter-spin-offot, a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet. Ez eredetileg egy tankönyv címe volt, amiből Harryék tanultak. A könyv valóban megjelent, a Harry Potter-regények írója, J.K. Rowling írta, aki a könyvből befolyó bevételt  egy alapítványnak ajánlotta fel. 

A Legendás állatok és megfigyelésük betűrendben tartalmazza azokat az állatokat és lényeket, akik a regénysorozatban előfordultak. Több mint nyolcvan lény van felsorolva és jellemezve. Hogy ebből miként lesz film, az jó kérdés.