Index Vakbarát Hírportál

Főgonosz lehet Joaquin Phoenix

2013.12.19. 14:33

Jövő januárban lesz a bemutatója a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Her című filmnek, és úgy tűnik, nem sokat kell pihennie a színésznek, térhet is vissza a kamerák elé. A Warner állítólag nagyon szeretné, hogy Phoenix játssza a főgonoszt, Lex Luthort, az egyelőre csak Batman vs. Superman címmel emlegetett Acélember folytatásban. Azt még nem tudni, hogy konkrétan felajánlották-e már senki a szerepet, arról meg végképp nincs hír, hogy vajon a színész elvállalja-e majd. Phoenix ugyanis az utóbbi években egyáltalán nem vállalt szerepet nagy költségvetésű, hollywoodi filmekben, többször is hangoztatta, hogy a kisebb, minőségi filmekre koncentrál, 2008 óta mindössze öt filmet készített. 

Közben Gus Van Sant is ajánlott neki szerepet a Sea of Trees című filmjében, de még azt sem biztos, hogy elfogadja, mint ahogy a batmanes értesülést sem kommentálta. A főgonosz szerepére egyébként már Jason Momoa neve is felmerült.

Az már azonban biztos, hogy az új Batman-filmben Ben Affleck lesz a denevérember, Az acélember főszereplője, Henry Cavill pedig Superman. Gal Gadot játssza majd Wonder Woman, azaz a Csodanő szerepét.

Mint korábban mi is megírtuk, Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája után nem különálló Batman-filmet készít a Warner, hanem egymásnak ereszti a DC Comics két ikonikus karakterét, Supermant és Batmant. A film amerikai bemutatója 2015. július 15-én lesz.