Index Vakbarát Hírportál

Mindenki ugyanazokat a filmeket imádta

2014.01.07. 08:44

Nyilvánosságra hozták az amerikai forgatókönyvírók céhe (The Writers Guild of America) által évente odaítélt díj jelöltjeit. A forgatókönyvírók szerint a tavalyi termésből az Amerikai botrány (Eric Warren Singer és David O. Russell), a Blue Jasmine (Woody Allen), a Dallas Buyers Club (Craig Borten és Melisa Wallack), A nő (Spike Jonz ) és a Nebraska (Bob Nelson) forgatókönyve sikerült a legjobban.

A Wall Street farkasa – szinkronos előzetes

Külön kategóriában díjazzák a legjobb adaptált forgatókönyvet is, itt az Augusztus Oklahomában,  a Mielőtt éjfélt üt az óra, a Phillips kapitány, A Wall Street farkasa és A túlélő forgatókönyve került a jelöltek közé. A díjakat február elsején adják át két, egyszerre zajló ceremónián Los Angelesben és New Yorkban.

Az Amerikai Producerek Céhe tegnap hozta nyilvánosságra a jelöltjeit. Ők Steve McQueen a rabszolgasággal foglalkozó történelmi drámája, a 12 év rabszolgaság mellett a Gravitációt, a Blue Jasmine-t, a Phillips kapitányt, Jean-Marc Valée Mielőtt meghaltam, Spike Jonze A nő, Alexander Payne Nebraska, John Lee Hancock Banks úr megmentése és Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjét jelölték a tavalyi év legjobb filmjének.

Hogy az Index kedvenc filmjei mik voltak tavaly, azt itt nézheti meg.