Index Vakbarát Hírportál

Mundruczó-maraton a Trafóban

2014.01.08. 11:06

Január 8-11-ig minden este 20 órakor előadják a J. M. Coetzee - Mundruczó Kornél: A Szégyen című darabját a Proton Színház előadásában a Trafóban (IX. Liliom utca 41.), 12-én pedig maratoni vetítést tartanak Mundruczó Kornél filmjeiből a Trafó pincéjében lévő Kontra Klubban.

Vasárnap 4-től a Nincsen nekem vágyam semmi című filmmel kezdenek, amiben Nagy Ervin játssza a főszerepet, majd fél hattól a Szép napok következnek. A folytatás 19 órától a Johanna lesz, amiért Tóth Orsolya a legjobb női alakítás díját kapta a 2006-os Magyar Filmszemlén. Este 9-től pedig a Delta kerül a vászonra Lajkó Félixszel, a Duna deltájának elzárt világában játszódó mozit Cannes-ban FIPRESCI-díjjal jutalmazták.

Az utolsó vetítés este fél tizenegykor kezdődik, a Térey János A Nibelung-lakópark című drámájából készült film (Rába Rolanddal és Nagy Zsolttal a főszerepben) a 2010-es Magyar Filmszemlén elnyerte a Zsurzs Éva rendezői díjat.

A filmekre ingyen lehet bemenni, ha valaki jegyet váltott a Szégyen című darabra és megőrizte azt, a többieknek 600 forintos jegyáron jár a Mundruczó-túladagolás. Aki pedig nem ér rá vasárnap, nálunk az Indafilmen megnézheti a Deltát, a Nincsen nekem vágyam semmit és a Szép napokat, és a kontrás maratonról lemaradt Lányokat és a Szelíd teremtés - A Frankenstein-tervet.

A Nibelung-lakópark