Index Vakbarát Hírportál

Han Solo, Luke Skywalker és Leia hercegnő köré épül a következő Csillagok háborúja-film

2014.01.14. 13:45

Az eredeti hírekkel ellentétben JJ Abrams ragaszkodik ahhoz, hogy a következő Csillagok háborúja-film az első trilógia főhőseiről szóljon, vagyis Luke Skywalkerről, Han Solóról és Leia hercegnőről. Michael Arndt és George Lucas a három szereplő gyerekeit helyezte volna fókuszba a folytatásban, azonban Abramsnek nem tetszett a koncepció, és Lawrence Kasdannel, a Birodalom visszavág írójával elkezdték újraírni a forgatókönyvet, ezzel rendesen bekavarva az elkőkészületeknek. Így ugyanis a több olyan színész is kieshet a projektből, akik beváltak az eddigi castingokon, és hónapokkal csúszhat a forgatás.

Korábban Carrie Fisher és Harrison Ford is kijelentette, hogy bármikor elvállalnák Leia és Han szerepét, már csak Mark Hamillt kell meggyőzni. Szinte fél Hollywood szóba került már a projekttel kapcsolatban, de még mindig bukkannak fel új nevek. Most éppen Hugo Weaving, Michael Fassbender, Adam Driver és Jesse Plemons, igaz, az előző kettő szinte az összes komolyabb blockbusterben helyett kapott az utóbbi években.

Nagy kérdés például, hogy Fassbendernek hogyan lesz ideje még egy Csillagok háborúja-filmre is, miközben fontos karaktert játszik a X-Men-franchise-ban és a készülő Assassin's Creed-videojátékadaptációban is neki szánják a főszerepet. Róla egyébként nem tudni, hogy melyik karakterrel kapcsolatban került szóba, Weavingről viszont már több forrás is biztosan közli, hogy egy birodalmi parancsnokot játszik majd. Végülis alig láttuk őt az utóbbi években, csak a Gyűrű urában, a Hobbitban, a Mátrixban és az Amerika kapitányban, de ő adta Megatron hangját is a Transformers-filmekben.

Plemons esetében sokan Luke gyerekéről beszélnek, hiszen a fiatal színész kicsit még hasonlít is Skywalkerre, és az alktotók terve szerint a Nagy hármas csak az első filmben kapna központi szerepet, hogy aztán helyet adjon a következő generációnak. Ez egyébként logikus lépésnek tűnik, hiszen Fisher 57, Hamill 62, Ford pedig már 71 éves. Plusz adalék, hogy a hírek szerint egy fekete vagy félvér női szerepre is castingolnak, aki a hírek szerint Obi-Wan Kenobi lánya (vagy unokája) lesz, de egyesek szerint Lando Carlissian leszármazottja is lehet, mivel Abrams korábban utalt arra, hogy valahogyan szeretné visszahozni ezt a karaktert is.

Korábban egyébként azt fejtegettük, hogy a Lucasfilm megvásárlása után a Disney nagyon komoly kontroll alá akar helyezni minden olyan történetet, ami a Csillag háborúja univerzumában játszódik. Ennek a kanoninázálásnak viszont áldozatul esik szinte a teljes EU, vagyis a franchise úgynevezett expanded universe-e. Ez azokat a rajzfilmeket, képregényeket, videojátékokat és más platformokat érint, amik ugyan megkapták a hivatalos Csillagok háborúja-licenszet, de a történeteik nem kötődtek egymáshoz szorosan. A hírek szerint a stúdió azon dolgozik, hogy az óriási szelekcióról eldöntse, hogy beolvasztják az új és eddigi filmek univerzumába, vagy inkább nem kánonnak minősítik. Ez főleg a hatodik film utáni történetekre lesz igaz, hiszen a következő részek az első trilógiára épülnek, így például kevés esély látszik közönségkedvenc Thrawn-széria adaptálására.