Index Vakbarát Hírportál

Dickens 30 évvel fiatalabb szeretőjéről rendezett filmet Ralph Fiennes

2014.01.30. 17:27

Londonban volt a díszbemutatója Ralph Fiennes legújabb rendezésének, A titokzatos szeretőnek, ami Charles Dickens viharos magánéletéről szól. A filmet, ami a legjobb jelmeztervezés kategóriában Oscar-díjra is jelöltek, a magyar nézők egy nappal a nagy-britanniai premier előtt, február 20-án láthatják.

A film arról az időszakról szól, amikor a 19. század második felének legünnepeltebb brit írója, a 46 éves Charles Dickens (Ralph Fiennes) szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt. A kor Angliájában a válás azonban szóba sem jöhetett, de Dickens a 18 éves Nelly Ternan színésznő (Felicity Jones) kedvéért elhagyta a feleségét és tíz gyermekét. A titokzatos szerető viszont nem léphetett a nyilvánosság elé, és nem mutatkozhatott Dickensszel az emberek előtt.

A londoni premieren Ralph Fiennes interjút adott az Euronewsnak, szerinte "Dickens ellentmondásos figura volt, nagylelkű, vitális férfi, akinek rengeteg energiája és iszonyú munkabírása volt. Imádott írni. Többféle értelemben is saját erejéből lett az, aki. Apaként és férjként is teljes ellenőrzés alatt tartotta a családját. A filmben ezt az oldalát is bemutatjuk, azt hogy, milyen kegyetlen módon tartotta távol magától a feleségét". 

A titokzatos szerető - magyar feliratos előzetes