Index Vakbarát Hírportál

Rachel Weisz és Colin Farrell a görög rendező filmjében

2014.02.03. 14:01

Colin Farrell és Rachel Weisz játszik majd az Oscar-díjra jelölt görög rendező, Jorgosz Lantimosz első angol nyelvű filmjében, a The Lobsterben. A filmet március 24-én kezdik forgatni Írországban. A The Lobster többi szereplője már eddig is megvolt: Ben Whishaw, Lea Seydoux, Olivia Colman, Ariane Labed és Aggeliki Papoulia, hozzájuk csatlakozott most Weisz és Farrell.

A film története a jövőben játszódó, nem éppen hagyományos love story, ahol a pártalálás életre-halálra megy. A film készítéséhez Lantimosz angol, ír, görög és holland pénzügyi segítséget is kapott. A rendező úgy nyilatkozott, nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen nagy nevű színészekkel dolgozhat együtt. Lantimosz Kinodontasz (Kutyafog) című filmjét 2011-ben jelölték Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Farrell, aki az Erőszakik című filmért Golden Globe-díjat kapott, a hazai mozikban a héten debütáló Banks úr megmentésében látható éppen, és szerepel a hamarosan bemutatásra kerülő Téli mesében is. De nemrég forgatott Liv Ullmann-nal is a Miss Julie-ban és Afonso Poyart természetfeletti thrillerében is szerepel, melyben Anthony Hopkinsszal játszott együtt. Mindkét film az utómunkálatoknál tart. Rachel Weisz szintén Golden Globe-díjas, Az elszánt diplomata filmért az Oscar-díjat is megkapta.