Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp csak Kínában lesz 3D-s

2014.03.25. 17:47

Hamarosan nálunk is látható lesz a Johnny Depp főszereplésével készült, Transzcendens című scifit, amit, ha minden igaz, csak egy piacon mutatnak be 3D-ben, (sőt IMAX 3D-ben is) a kínain. Az ország mérete, a lakosság száma (1,35 milliárd) és a potenciális nézőszám, megspékelve a 3D-s hollywoodi produkciók iránti óriási érdeklődéssel azonnal érthetővé teszi a döntést, ami azért nem kis pénzébe került a forgatlazó Warnernek és kínai társának a DMG-nek, de ezek szerint megéri ilyet bevállalni.

Nem ez az első ilyen húzás, a Robotzsaru-remake is megkapta a 3D-s felkonvertálását a kínai piacra. A két film kínai sorsát látva a Deadline Hollywood máris egy trend beindulásáról ír. A Transzcendens egyébként is fura madár, hiszen egy napon mutatják be az USA-ban és Kínában, ami nem szokványos - normális esetben a kínai nézőknek heteket kell várniuk az újdonságokra, viszont ezzel a kalózok jártak jól, mert mire a kínai mozikba elért a film, náluk már DVD-re kiírva haza lehetett vinni.

Egy másik nagy hollywoodi stúdió, a Disney is szereti a kínai piacot, ők a Vasember 3-ba forgattak bele olyan jeleneteket, amiket csak Kínában lehetett látni, és pár nappal az amerikai bemutató előtt kijöttek a filmmel. A taktika bevált, hiszen a film 125 millió dollárt keresett csak Kínában. Az, hogy a Transzcendest a kínai piacon ilyen hamar bemutatják, és az, hogy kétféle 3d-ben is meg lehet majd nézni, elég masszív bevételi adatokat sejtetnek.