Index Vakbarát Hírportál

Új forgatókönyvírót kapott a Prometheus 2

prometheus film banner
2014.03.25. 10:57

Sir Ridley Scott kvázi Alien-előzményfilmje, a Prometheus 2012-ben mutatkozott be a mozikban, és ugyan óriási várakozás előzte meg, és nagyszerű trailerekkel kecsegtették a rajongókat (mutatunk is egyet), de korántsem lett belőle az a kultuszfilm, mint az Alien-filmekből. Anyagilag viszont sikeres volt a maga 400 millió dollárnál is magasabb bevételével, és Scott már annak idején is azt mondta, hogy folytatást szándékszik készíteni hozzá - ráadásul a történet igencsak nagy cliffhangerrel ért véget, ami magában hordozta ennek lehetőségét. 

Prometheus

Eredetileg 2014-re vagy 2015-re tervezték a megjelenést és a forgatókönyvet ugyanúgy Damon Lindelofra (Star Trek, Lost) bízták volna, mint az elsőt, de ő kiszállt a mókuskerékből és elment megírni Brad Bird Tomorrowland című scifijét. Sokan fellélegeztek, mert a film hibáit a forgatókönyv idiotizmusának rótták fel, és volt is némi igazuk a dologban. Scott időközben leforgatta a Jogász című (bukott) thrillert, és belekezdett az Exodus című bibliai témájú filmbe, amit idén decemberben láthatunk majd, ezzel párhuzamosan pedig a Szárnyas fejvadász 2-t is nekilátott előkészíteni, szóval úgy tűnt, hogy a Prometheus folytatására nemigen lesz ideje.

A Fox viszont nemrég bejelentette, hogy egy Sir Ridley Scott-filmet fognak 2016 március 4-én bemutatni, és ebből mindenki arra tippelt, hogy ez csak a Prometheus 2 lehet. A The Wrap infói szerint így is van, a forgatás idén ősszel kezdődik (amint Scott végez az Exodus utómunkálataival), és a cím egyelőre Prometheus 2 (esélyes a régóta pletykált Paradise is). A forgatókönyvet a hamarosan a mozikba kerülő Transcendence írója, Jake Paglen írta, de ezzel a Fox és Scott is elégedetlen volt, így rábízták a Zöld lámpást jegyző Michael Greenre, aki a Szárnyas fejvadász 2 könyvét is szállította.

A történetről annyi szivárgott ki hogy több David-android lesz benne, valamint hogy a Green-féle átirat inkább a horror felé viszi el a filmet, és olyasmi hangulatot áraszt, mint az 1979-es Alien.