Index Vakbarát Hírportál

Tilda Swinton szívja a vérünket a Titanicon

2014.03.27. 11:20

Április 4 és 12 között zajlik majd  21. Titanic Filmfesztivál, ami a Kálvária angol-ír drámával nyit és Jim Jarmusch Halhatatlan szeretőkével zárul. Összesen 52 filmet vetítenek le 25 országból, köztük 10 olyan is van, amit még csak idén mutattak be.

  • A Kálváriával (Calvary) nyitják az eseményt, amiben az Erőszakikból ismert Brendan Gleeson állítólag élete alakítását nyújtja, a rendező pedig A guardistát jegyző John Michael McDonagh. Berlinben már láttuk, szuper film
  • Lesz a Jobb angyalok (Better Angels), a Terrence Malick produceri közreműködésével készült film Abraham Lincoln gyerekkoráról, főszerepben Jason Clarke-kal. Berlinben már láttuk, nagyon fura film!
  • Az idei Oscaron a legjobb külföldi filmre jelölt kambodzsai A hiányzó képet (Missing Picture) is levetítik. Ez választották be A nagy füzet helyett, megnézzük mire fel!
  • A Titanicot lezáró Halhatatlan szeretők (Only Lovers Left Alive) pedig egy vámpírfilm lesz Jim Jarmuschtól, ami már így leírva is egészen bizarr élmény lehet, ráadásul Tilda Swinton a főszereplő. Még nem láttuk, de nagyon várjuk!

A legjobb filmnek járó Hullámtörő-díjért összesen kilencen versenyeznek majd, a győztest a Szász János vezette háromfős zsűri választja ki. A teljes programot meg lehet nézni a fesztivál honlapján.