Index Vakbarát Hírportál

Vége Dana Scully hollywoodi karrierjének?

2014.07.14. 16:50 Módosítva: 2014.07.14. 16:55

Az X-akták Scully ügynöke, Gillian Anderson még 2002-ben költözött át Los Angelesből Nagy-britanniába, hogy ide járathassa iskolába a gyermekeit. A döntés saját bevallása szerint a filmes karrierjébe került: nem nagyon láthattuk az utóbbi tíz évben mozifilmekben, az X-akták: Hinni akarokat kivéve (amihez David Duchovny hirtelen egy folytatást is szeretne, mivel a Kaliforgiának már vége).

A színésznő viszont köszöni, jól elvan Londonban a két fiával, a hétéves Oscarral és az ötéves Felixszel, miközben olyan remek tévésorozatokban kap szerepeket, mint a Hannibal, a Hajsza vagy a Krízis. A mozifilmeket meghagyja akkorra, amikor a gyerekekek már felnőnek (a színésznőnek egyébként az első házasságából egy 20 éves lánya is van már).

Filmekben egyébként nem is lenne hiány: Anderson írt például egy sci-fi regényt Jeff Rovinnal közösen, amiből idővel akár filmet is forgatna, bár abban szinte biztos, hogy Hollywoodban már nem lenne esélyes a saját története főszerepére, mert 45 évesen túlkoros. (via contactmusic.com)