Index Vakbarát Hírportál

Brittany Murphy sem úszta meg az életrajzi filmet

2014.08.26. 11:06

Előzetest kapott a The Brittany Murphy Story, azt a tévéfilm, amit a 2009-ben 32 évesen meghalt hollywoodi színésznőről forgattak. A filmet a Lifetime nevű amerikaI csatornán mutatják be szeptember 6-án. Ők követték el korábban Aaliyah és Whitney Houston életrajzi filmjeit is, melyeknek enyhén szólva is ellentmondásos fogadtatása volt. 

A The Wrap szerint a film a Murphy halála körül rejtélyre koncentrál, ráerősítve a pletykákra, hogy a színésznőt megmérgezték. Ez utóbbit egyébként senki nem erősítette meg hivatalosan, a vizsgálatok eredménye szerint tüdőgyulladás és gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, de vashiányos vérszegénysége is volt. Angelo Bertolotti, Murphy apja ezt soha nem fogadta el, ő lánya halála óta hangoztatja, hogy a színésznő nem természetes halállal halt meg. Az általa felkért szakértő szerint patkányméreg vagy rovarirtó végezhetett a színésznővel.

The Brittany Murphy Story - előzetes

Brittany Atlantában született, már kilenc évesen szerepet kapott a helyi színházban, 13 évesen menedzsere volt, 14 évesen Hollywoodba költözött. Először filmsorozatokban vállalt kisebb szerepeket, majd az 1995-ös Spinédzserek című moziban tűnt fel Alicia Silverstone mellett. Az Észvesztőben Winona Ryder és Angelina Jolie partnere volt 99-ben. Eminem barátnőjét játszotta a Nyolc mérföldben, aztán a Sin City-ben 2005-ben láthattuk, a Ne szólj száj!-ban pedig Michael Douglas-szel játszott. Közel húsz filmben játszott.