Index Vakbarát Hírportál

215 új film csillapíthatja Vajna éhségét

2014.09.23. 15:54

A szeptember 18-i határidőre összesen 215 darab treatment, vagyis forgatókönyv-kezdemény érkezett a Magyar Forgatókönyv Börzére, közölte a Magyar Filmalap. Ezek közül a Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő pitch fórumon résztvevő 6 filmtervet október 5-ig választja ki az előzsűri. 

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án 16 órától a Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A pitch fórumon aztán a szakmai zsűri kiválasztja a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap fejlesztési rendszerében, szakmai és anyagi támogatásával dolgozzák ki.

A pályázaton kizárólag olyan filmtervek vehettek részt, amelyekkel alkotójuk korábban még nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázaton való részvételnek nem volt feltétele a filmes szakmai előélet, így pályakezdők és amatőrök is benyújthatták filmötletüket. A szervezők által felkért szakmai zsűri – Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer (Délibáb) és Zomborácz Virág forgatókönyvíró-rendező (Utóélet) – azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek

közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt.