Index Vakbarát Hírportál

A Gyűrűk Ura rendezője kapja a következő csillagot a Hírességek sétányán

2014.11.26. 11:27

Az 53 éves, új-zélandi születésű Peter Jackson kapja december 8-án a soron következő, 2538. csillagot a Los Angeles egyik legnagyobb turistalátványosságának számító Hollywood Boulevardon. A színházi, a film, a televíziós, a rádiós és a zenei világ hírességei közül évente kéttucatnyi újabb személy kap csillagot – írja az MTI.

A rendező-forgatókönyvíró-producer legutóbbi munkája a Hobbit-trilógia harmadik epizódja, A hobbit – Az öt sereg csatája, amely Magyarországon december 18-án kerül a mozikba, míg a világpremierjét december 1-jén tartják Londonban. 

„Végére értünk utazásunknak Középföldén” – mondta a világpremier dátumát október végén bejelentő Ian McKellen, aki a filmsorozatban Gandalfot, a varázslót alakítja.

Peter Jackson a kultikus brit író, J. R. R. Tolkien fantáziavilágának megfilmesítésével vált híressé. A Gyűrűk Ura minden idők pénzügyileg legsikeresebb filmtrilógiája:  a 2001 és 2003 között bemutatott, 281 millió dollárból készült sorozat több mint 2,9 milliárd dolláros bevételt hozott, és összesen 17 Oscar-díjat kapott. A hobbit-trilógia első két epizódja 2012-ben (A hobbit – Váratlan utazás) és 2013-ban (A hobbit – Smaug pusztasága) került a mozikba, és a becslések szerint 1,98 milliárd dolláros jegybevételt ért el világszerte.