Index Vakbarát Hírportál

Az oroszok is hollywoodi filmeket néznek legszívesebben

2014.12.10. 12:13

Az oroszországi filmes iTunes-toplista első tíz helyén amerikai filmek állnak, írja a Hollywood Reporter, és ahogy ők sem, mi sem nagyon csodálkozunk a dolgon, ez is csak azt mutatja, hogy az oroszok trendkövetők, és nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy Putyin éppen milyen rendelettel akarja megnehezíteni az amerikai filmek bemutatását az országban.

Angelina Jolie a patás ördög?

Az Apple online boltjából 2014-ben a legtöbbször a Demónát töltötték le, az Angelina Jolie-féle anti-Csipkerózsikát, második helyen a Kate Upton melleivel alaposan megtámogatott A csajok bosszúja című vígjáték áll, harmadik pedig a Noé, amiben Russell Crowe nagyon sokat kiabál Istennel, és olyan hipszterszakálla van, hogy a bulinegyedben sírnának utána. A listán szerepel még a RoboCop-remake, a legutóbbi Pókember-film és a Rio is.

A Demóna egyébként a Tramsformers 4 mögött az év második legnagyobb bevételt termelő mozibemutatója volt Oroszországban, a harmadik helyen viszont egy helyi gyártás, Oleg Sztepcsenkó Vij című thrillerje áll (33,2 millió dollárral). Az orosz iTunes-on egyébként a Demónát 1,84 dollárért (kb 500 forint) lehet kikölcsönözni HD-minőségben, és 6,49 dollárért (1608 forintért) örökre a miénk - ezzel szemben itthon például 1529 forint a kölcsönzés, és 5200 forintba kerül a HD-verzió megvásárlása.