Index Vakbarát Hírportál

Ingyen tart előadást Budapesten Ridley Scott

2015.01.15. 12:09

A február elsején a Millenáris Teátrumban tartandó Filmalap Mesterkurzus sztárvendége Ridley Scott rendező lesz, aki jelenleg Magyarországon forgatja új filmjét.

A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők. A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött, az érdeklődők bővebb információt a filmhu@forum.film.hu címen kaphatnak. 

A regisztráció január 21-én szerdán kezdődik. A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A Mesterkurzust megelőzően a szervezők a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, Exodus: Istenek és királyok-at, amit mi elég unalmasnak találtunk.

Az 1937-ben született Sir Ridley Scott Hollywood egyik legsikeresebb és legtermékenyebb alkotója. Legismertebb filmjei közé tartozik A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 - A Paradicsom meghódítása, a Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, a Prometheus. Sok, nálunk is sikeres televíziós sorozat producere, többek között A férjem védelmében-é vagy a Gyilkos számok-é. 2003-ban az angol királynő lovaggá ütötte az angol filmiparért tett szolgálataiért.