Index Vakbarát Hírportál

Élőszereplős Pinokkió készül

2015.04.09. 11:12

Folytatja az élőszereplős filmek készítését a Disney, úgy látszik, minden bőrt le akarnak húzni az eddig sikeres rajzfilmekről. Sorra jelentik be az élőszereplős filmeket, alig pár hete jelent meg a hír, hogy Tim Burton visszakullog a Disney-hez élőszereplős Dumbót rendezni, aztán múlt héten jött az élőszereplős Micimackó, és hogy semmi nem maradjon ki a jóból, most bejelentették, hogy a Pinokkióból is élőszereplős változat készül.

Az utóbbi időben a Disney egyre több mesefilmjét készíti el élőfilmes változatban is, a legutóbbi bemutató például a Hamupipőke volt, amiben Cate Blanchett alakítja a gonosz mostohát, a tavalyi év nagy dobása pedig a Demóna volt, Angelina Jolie-val a főszerepben. Jövőre A dzsungel könyve készül el, a Szépség és a szörnyeteg bemutatója pedig 2017-ben lesz.

Az 1940-ben készült Pinokkó a Disney második egész estés rajzfilmje volt a Hófehérke és a hét törpe után, de érdekes módon nem lett kasszasiker. Ennek ellenére most mégis megpróbálkoznak az élőfilmes változattal, bár tény, hogy a hírek szerint a film csak lazán kapcsolódik majd a rajzfilm és az eredeti könyv sztorijához.

Az élőszereplős Pinokkió nem új ötlet, Guillermo del Toro már szerette volna elkészíteni a filmet, 2012-ben úgy nyilatkozott, hogy Pinokkió apjának szerepére Tom Waits lenne a legalkalmasabb, Honest John, a róka szerepében pedig Donald Sutherlandet látta volna szívesen. Úgy tűnik, Del Toro már nincs benne a projektben, a Variety most Peter Hedges nevét említi.