Index Vakbarát Hírportál

Brüsszelben is díjazták Lizát

2015.04.20. 13:10

A Liza, a rókatündér nyerte a Brüsszeli Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztiválján (BIFFF) a 7. Pálya szekció fődíját, valamint a Pegazus Közönségdíjat is, írja az mti. A vasárnap zárult fesztiválon az abszurd romantikus vígjáték a szakmai zsűri mellett a belga közönséget is elbűvölte, ezért kaphatta meg a fődíj mellett a közönségdíjat is.

Liza, a rókatündér - előzetes

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje márciusban elnyerte a portugál Fantasporto filmfesztivál fődíját, valamint a legjobb vizuális effektek díját is, majd múlt pénteken az amszterdami Imagine Filmfesztiválon a legjobb európai fantasztikus filmnek választották. A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült film nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik: hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez.

A Liza, a rókatündér a Magyar Nemzeti Filmalap 220,36 millió forintos gyártási támogatásával készült, február 19. óta pedig nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban: eddig mintegy 92 ezren váltottak rá jegyet.