Index Vakbarát Hírportál

2017-ben jön a második Z világháború

2015.05.22. 11:09

2017. június 9-én mutatják be a Z világháború folytatását, jelentette be a Paramount filmstúdió a Deadline.com szerint. Brad Pitt vér nélküli zombifilmje hatalmasat kaszált 2013-ban: a jegybevétel az Egyesült Államokban is meghaladta a 190 millió dolláros költségvetést, világszerte több mint 540 millió dollárt hozott a konyhára, írja a Boxofficemojo.com.

Ha a Fantasztikus négyes-reboot elég pénzt hoz, elképzelhető, hogy 2017-ben a Z világháború 2 és a Fantasztikus négyes 2 ugyanazon a héten kerül moziba, ami érdekes lenne.

Amíg elkészül a WWZ 2, idézzünk fel néhány mondatot az első rész kritikájából, és nézzük meg a trélert is.

A World War Z regényben pont azt szerettük, hogy az ENSZ-alkalmazott főhős a háttérbe húzódva interjúzta meg a Nagy Zombiháború túlélőit, miközben próbálta megtalálni a hullavírus eredetét. A moziváltozat szakított a tényfeltáró dokumentarista stílussal, és a szegény ENSZ-alkalmazottat a vírus elszabadulásának közepébe dobta, ugyanolyan világmegmentő hőst faragva Brad Pittből, mint amilyen a külön filmet érdemlő, zombivadász orosz pap vagy a seattle-i búvár voltak a regényben.

Z világháború, leánykori nevén: World War Z