Index Vakbarát Hírportál

Újraforgatják Sean Connery utolsó filmjét

2015.05.28. 10:23

A 20th Century Fox kétségbeesetten próbál felzárkózni a saját kasszarobbantó franchise-aival a Disney-Marvel-Lucasfilm cégbirodalom mellé, és a stúdióvezetők már a 2016-os X-Men: Apokalipszis utáni időket tervezgetik. 2017-re például új verzió készülne a nálunk A szövetség címem bemutatott, 2003-as viktoriánus kalandfilmből, ami Sean Connery utolsó nagyköltségvetésű filmje volt.

A 179,2 millió dolláros bevételt produkáló, izgalmas kalandfilm története lényegében annyi volt, hogy a passzosruhás szuperhősök korszaka előtt is voltak már szuperhőscsapatok, akik titkos akciókban verekedték magukat végig a fél világon, hogy megóvják a szuperbűnözőktől az első világháború felé rohanó, századfordulós Európát. A zseniális csavar a sztoriban pedig az volt, hogy az angolok titkos világmegmentő csapatának tagjai egytől egyig a ponyvairodalom leghíresebb hősei voltak:

  • Allan Quatermain a Salamon király kincséből,
  • Nemo kapitány a Verne-regényekből,
  • Mina Harker a Draculából,
  • a szörnyeteggé változó Dr. Jekyll a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esetéből,
  • Hawley Griffin A láthatatlan emberből,
  • Tom Sawyer Mark Twain könyveiből,
  • és Dorian Gray Oscar Wilde azonos című regényéből.

Bár nekem tetszett a film, sajnos a szegecselt tankos főgonosz és a Velence alatti kazamatákban suhanó Nautilus tengeralattjáró sem tudta feledtetni, hogy

az eredeti képregényváltozat, Alan Moore The League of Extraordinary Gentlemenje ezerszer jobb volt!

Abban ugyanis nem volt benne se Dorian Gray, se Tom Sawyer, kaptunk viszont egy izgalmas viktoriánus bandaháborút a Sherlock Holmes-történetekből ismert Moriarty prof és a B-filmek közkedvelt kínai főgonosza, Fu Manchu között, aztán pedig letarolták Londont az űrlények tripodjai a Világok harcából!

Hogy a Fox 2017-re elkészülő moziváltozata az eredeti Alan Moore-képregényt követi-e, vagy csak a hangulatot és pár szereplőt tart meg egy saját történethez, egyelőre nem tudni. Az mindenesetre biztató, hogy a producer az a John Davis lesz, akinek a Predator-trilógia és a Waterworld mellett egy rakás Eddie Murphy-filmet köszönhetünk. (via Movieweb)