Index Vakbarát Hírportál

Ellopták a Nosferatu rendezőjének a fejét

2015.07.14. 22:27

A német Friedrich Wilhelm Murnaut a legtöbben a Nosferatu című 1922-es horrorklasszikus rendezőjeként ismerik, és a napokban ismeretlen tettesek az ő koponyáját tulajdonították el egy Berlin melletti családi sírkamrából.

A stahnsdorfi sírkert igazgatósága szerint az elkövetők célja egyértelműen a rendező koponyájának megkaparintása volt, mert Murnau fivéreinek koporsója érintetlen maradt. 

A lopást hétfőn kora reggel fedezték fel, a rendőrség pedig halottgyalázás és lopás ügyében indított vizsgálatot, írja az MTI.

Úgy tudni, a nyomozók viaszmaradványokat is találtak, ami alapján arra lehet következtetni, hogy a tettesek okkult szertartást végezhettek. Mivel nem először fordult elő, hogy ismeretlenek hatoltak be a kriptába, a temetőigazgatóság most a sírkamra befalazásán, illetve a filmrendező maradványainak máshol való elhelyezésén gondolkodik.

Murnau leghíresebb művét, a Nosferatut egyébként Bram Stoker Drakulája ihlette. A fekete-fehér némafilm iskolateremtő volt a vámpírfilmek történetében. A német rendező koponyája egyébként már biztos nincs túl jó állapotban, hiszen Murnau csaknem 85 éve, 1931 óta halott.

Nosferatu (1922) előzetes