Index Vakbarát Hírportál

Akár öngyilkos is lehetett Heath Ledger

2015.08.12. 10:11

Egy Too Young To Die című dokumentumfilm-sorozat külön epizódot szentelt a 28 éves korában elhunyt Heath Ledgernek, amelyben az ausztrál színész édesapja is megszólal, és elmeséli, hogy fia egy-egy szerepre készülve olykor akár hosszú időkre is bezárkózott a lakásába vagy hotelszobájába, és ott próbált meg elmélyülni a szerepeiben.

Nem volt ez másképp A sötét lovag című Batman-film esetében sem, amelyben Jokert alakította, munkáját pedig posztumusz Oscar-díjjal jutalmazták. A színész hét évvel ezelőtti halála után elterjedt, hogy Ledger rendszeresen bezárkózott a szobájába, ahol egy titokzatos naplót vezetett.

Az említett dokufilmben apja bemutatta az említett naplót is, amely a Mechanikus narancs egyes jeleneteivel, Joker-kártyákkal, Batman-képregények lapjaival és a film egyes dialógusaival volt tele. A napló utolsó bejegyzésében furcsamód egy "bye bye"-felirat is olvasható, ami egyes feltevések szerint a színész elköszönésére is utalhat. Korábban úgy tartották, hogy a színész halálát véletlen drogtúladagolás okozta, de ezzel most az is felmerült, hogy esetleg szándékosan vetett véget életének. A Blikk cikke sejtelmesen úgy fogalmaz, hogy kollégái szerint Ledger a forgatás alatt "túl közel engedte magához Joker démonait, és képtelen volt szabadulni a szerep okozta szorongástól és depressziótól."

A filmet egyébként 4 vagy 6 dollárért akár teljes egészében is megnézhetjük a Vimeón.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport