Index Vakbarát Hírportál

Vámpírjakuzák balhéznak Takashi Miike új filmjében

2015.09.25. 23:20

Korhatáros előzetest kapott a kultikus japán rendező, Takashi Miike új filmje, a Yakuza Apocalypse, aminek magyar címe egyelőre még nincsen (eredetileg Gokudou daisensou címen fut). A mozi az alapanyagok alapján rendkívül szórakoztatónak tűnik: lesznek benne vámpírok, jakuzák, földrengések és persze óriási bunyók is.

A film szerepelt a cannes-i, valamint a torontói filmfesztiválokon, és a hírek alapján egy bizarr hibridről van szó, amiben a vígjátékok és a vámpíros thrillerek világa talál egymásra – bármit is jelentsen ez.

Miike filmjének már korábban is volt előzetese, de az még nem volt túl felkavaró, a mostani, korhatáros változat viszont már jóval több akciót tartogat: fröcsögő vér, hatalmas vérszívások és nagy pofonok láthatóak benne.

YAKUZA APOCALYPSE (2015) Red Band előzetes

A jakuzákat egyébként sokan szinte rocksztárokként tisztelik Japánban, és valósággal csodálják a nőkben, alkoholban és vaskos pénzkötegekben dúskáló világukat. Az igazság azonban az, hogy jakuzának lenni egyáltalán nem olyan jó buli, mint amilyennek elsőre tűnik – erről korábban egy nagyképünkben is részletesen írtunk.