Index Vakbarát Hírportál

Legyilkosozta a rendőröket, bojkottálják a filmjét

2015.10.28. 08:46

A hétvégén Quentin Tarantino is részt vett azon a tüntetésen, amin a túlzott rendőri brutalitás miatt tiltakoztak New York utcáin. A szándék ellenére szerencsétlen volt az esemény időzítése, pár nappal azelőtt halt meg egy helyi rendőr, miközben egy fegyverest üldözött Harlemben. Tarantino akkor is elismerte, hogy nem a legjobb az időpont, és az is egy tragédia volt, de szerinte a nevén kell nevezni a dolgokat: a gyilkosság az gyilkosság, a gyilkos pedig gyilkos, utalva ezzel a rengeteg esetre, amikor rendőri intézkedés során haltak meg gyanúsítottak vagy ártatlanok.

Ez a hozzászólás érthetően nem kifejezetten tetszett az amerikai rendőrségnek, New York főkapitánya, Bill Bratton csak annyit mondott, hogy nincsenek szavak arra, hogy kifejezzék, mennyire gyűlöli a mondanivalóját, a helyi rendőrszakszervezet vezetője, Patrick Lynch pedig arra buzdított, hogy

itt az ideje bojkottálni Tarantino filmjeit.

Bill O'Reilly, a helyi Bayer Zsolt szintén berágott a rendezőre, amiért szerinte hazugságokat terjesztett a felvonuláson.

Ami csak azért macerás, mert idén decemberben érkezik az Egyesült Államokban a régóta várt, és elég problémásan induló Aljas nyolcas című westernje, és ha a bojkott lábra kap, nem biztos, hogy olyan fantasztikus nyitóhétvégét mondhat majd magának.

A Wrap megkérdezett egy marék PR-szakembert a dologról, a legjobban talán az fejezte ki, hogy mekkora kulimászba került Tarantino, hogy az egyikőjük azt mondta: Quentin nem igazán egy George Clooney, azaz nem az a típusú ember, aki megosztja az országot a véleményével.