Index Vakbarát Hírportál

Alakul a Z világháború 2.

2015.11.02. 11:39

Nem volt egyszerű a Max Brooks könyvéből készült Z világháború forgatása, a főszereplő Brad Pitt és a rendező Marc Foster nem igazán jöttek ki egymással, a Magyarországon forgatott utolsó harmadot ki kellett dobni a kukába egy új befejezés miatt, amit gyorsan megírattak Damon Lindeloffal (Lost), közben meg aggódhatott mindenki, hogy ekkora hajcihőt megér-e a film egyáltalán. Persze megért, annyira, hogy a Paramount már tervezi a második részt. 

Valószínűleg az 540 millió dolláros világbevétel is sokat nyomott a latba, de végeredményben a Z világháború nem volt az a katasztrófa, amit mindenki várt. Egy hatásos, egyenetlen zombifilm lett, amiben igen, futóbolondként rohangáltak a zombik. De ez volt az egyetlen nagy baja.

A stúdiónak sikerült megfűznie Juan Antonio Bayonát (Az árvaház, A leheteten), hogy rendezze meg a folytatást. A pletykák szerint a Universal nagyon szerette volna őt a Jurassic World folytatásához, ami minden bizonnyal segített a Paramountnak, hogy végre odacsapjon az asztalra és egy olyan ajánlatot tegyen a rendezőnek, amit szívesen elfogad, írta a The Hollywood Reporter.

A forgatókönyvet Dennis Kelly, a brit Utopia című sorozat alkotója írja.

A Z világháború második részének bemutatóját a Paramount 2017. június 9-re lőtte be, aztán az előzőből kiindulva meglátjuk, hogy fog elsülni.