Index Vakbarát Hírportál

Itt az újabb előzetes a Star Wars 7-hez, extrém sok spoilerrel

2015.11.13. 12:58
V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A Disney korábban azt ígérte, a decemberi premierig már nem jön ki újabb trailer az idei év legjobban várt filmjéhez, Az ébredő Erőhöz. Ezt ha úgy vesszük be is tartották J.J. Abramsék, de azért a meghagyott kiskapun minden héten átbújnak, csak hogy a spoilerekkel nem törődő rajongókat hergelhessék: új képkockákat csempésznek a nem amerikai piacra szánt trailerekbe, és korábban soha sem látott jeleneteket villantanak fel a tévés szpotokban. Ilyen a mostani videó is, ami az ABC tévécsatornán ment le, és amiben

Finn fénykarddal zúz le egy vibrospádéval hadonászó rohamosztagost, az öreg Han Solo pedig egy stukkert ad át Rey-nek.

Aki állítólag nem más, mint az Első Rend elől eltitkolt lánya. És ha már itt tartunk, rontóckodjunk tovább: Finn egy kiszivárgott puzzle-leírás szerint nem más, mint Lando fia! (Állítólag.) Na íme az előzetes:

Elképesztően kúl tévés előzetest kapott a Star Wars 7

Ezen a képkockán egyébként Leia és a vörösréz karpótlást kapott, aranyszínű (és nem mellesleg ezüstlábú, csak ezt régen nem láttuk a szemcsés tévéképernyőn) C3PO mellett Ackbar admirális is látható a jobbszélen!

A napokban egyébként több izgalmas Star Wars 7-tel kapcsolatos hír is lázba hozta a Csillagok háborúja-fanokat:

  • Leiát például 30 évvel a Jedi visszatér eseményei után már senki sem hívja hercegnőnek, mert a hivatalos titulusa: tábornok, azaz egy olyan katonai vezető az Ellenállás élén, aki megunta a hidegháborús status quót a Birodalom maradékával, és oda akar csapni a gonoszoknak. Már csak egyvalaki hercegnőzi: a férje, Han Solo, aki a régi trilógiában és a kukázott kánonban is mindig akkor kezdte el magázni és felségezni Leiát, amikor valami nagy slamasztikába sodorta bele magát és a barátait.
  • Egy Entertainment Weekly-cikkből kiderül: Daisy Ridley karakterét, Reyt a szülei titokzatos okokból magára hagyták a Jakku bolygón. Egyre több rajongó gondolja úgy, hogy ezek a szülők Han és Leia voltak, akik a Birodalom maradéka elleni gerillaháborújuk közepén nem akarták bajba sodorni a lányukat.
  • Johny Boyega karakteréről szintén az Entertainment Weekly említette meg: Finn, az Első Rendtől elszökő rohamosztagos még úgy tanulta a kadétiskolában, hogy Luke egy gonosz terrorista, aki csalárdul megölte a Galaktikus Birodalom jóságos vezetőit.
  • Andy Serkis karakteréről, Supreme Leader Snoke-ról is kiderült egy-két dolog! J.J. Abrams maga nyilatkozta róla azt a napokban, hogy: "egy nagyon erős figura , aki az Erő sötét oldalát választotta". Serkis szerint a gonosz erők vezére titokzatos, kifürkészhetetlen, valamint egyszerre sebezhető és baromi erős! Az is kiderült róla, hogy rengeteget szenvedett korábban, ezért állt a sötét erők szolgálatába. Serkis pedig azt is elárulta róla: nagyon magas, de nem atletikus alkatú szereplő, ezért nem is kellett elkezdeni gyúrnia vagy akrobatikus mozdulatokat gyakorolnia. A kinézete nagyon egyedi lesz, a csontváza pedig egyáltalán nem emberi, ezért nem is bajlódtak habszivacs jelmezzel, hanem motion capture-rel utólag rajzoltak fel mindent Serkis arcára és testére. A régitrilógia-hívők viszont nyugodjanak meg: csak ő és Lupita Nyong’o Maz Kanatája lesz ilyen CGI szereplő az új filmben!
  • Gwendoline Christie állítása szerint nem fog sokat szerepelni a filmben. Ez lehet azért, mert hamar lekaszabolják a karakterét, Phasma kapitányt, de lehet azért is, mert a 8. részben fog komoly szerepet kapni.
  • Lawrence Kasdan, A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő forgatókönyvírója már csak egyetlen Star Wars-filmre fog leszerződni: a 2018-as Han Solo spin off után végleg szögre akasztja a csempészmellényét, és kiszáll a franchise-ból.
  • Az Entertainment Weekly-ben egy pompás, exkluzív Star Wars 7-fotósorozat is lejött, klikk ide a képekért!