Index Vakbarát Hírportál

Matthew McConaughey lehet a Setét Torony főgonosza

2015.11.18. 07:02

Hosszas kínlódás, tévésorozatos és filmes öszvérmegoldás, félkész forgatókönyvek és sok hiszti után most úgy áll, hogy Stephen King Setét Torony-ciklusának filmjogai átkerültek a Universaltól a CBS-hez, majd onnan a Sonyhoz, ahol egy időre megállapodtak. A stúdió meg nem akarja, hogy a film Hollywood fejlesztési poklában keringjen éveken át, és rábízta a filmet Nikolaj Arcel rendezőre, aki a Sony jóváhagyásával egy globális franchise kidilgozásába kezdett bele, jelentsen is ez bármit éppen.

Ami a legjobb az egészben, hogy a regényekben csak A feketébe öltözött ember néven ismert abszolút főgonoszt Matthew McConaughey is szeretné eljátszani, aminek nem lehet nem örülni, hiszen pont ilyen kaliberű színészre van szükség erre a szerepre. A regények (és a fim) történetének főhőse egy Roland Deschain nevű férfi, aki a címben említett legendás torony megtalálására indul, amely valamennyi létező és lehetséges világ középpontja. És nincs olyan isten, hogy ő ne érjen el oda. A fekete ruhás ember meg ebben igyekszik megakadályozni.

A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy McConaughey és Arcel másfél hete ült le beszélgetni a szerepről, és a hivatalos alkudozás még nem kezdődött el. Legutoljára ilyen nagy név a projekttel kapcsolatban akkor merült fel, amikor Javier Bardem jelezte, hogy érdekli Roland karaktere, de aztán jött a költségcsökkentés, és kiszállt a mókuskerékből. A film producerei között ott van Akiva Goldsman, Ron Howard, Brian Grazer és Erica Huggins is, ők egyébként már vagy 11 éve akarják tető alá hozni a projektet.