Index Vakbarát Hírportál

Reese Witherspoon megfilmesíti Barbie-t

2015.11.27. 09:59

A színésznő és cégtársa Bruna Papandrea vásárolta meg az ikonikus gyerekjátékról szóló Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her (Barbie és Ruth: A világ leghíresebb babájának és alkotójának története) című könyv filmjogait és tök komolyan filmet akarnak forgatni arról, hogyan született meg Barbie baba. A Ruth Handlerről szóló könyvet 2010-ben adták ki, a kritikusok szerint kifejezetten érdekes a sztori, ahogy egy makacs, elképzeléseiben semmit nem engedő nő megváltoztatta a játékipart és évtizedeket átívelő vitákat fakasztott a nők szerepéről.

Handlernek akkor támadt Barbie ötlete, amikor látta a lányát játszani a korabeli (ötvenes évek) babákkal, és szerette volna, ha a gyereknek olyan játéka van, amit könnyebben felöltöztethet. Egy külföldi játék volt a minta, ezt alakította át, majd átment vele a szomszédba, a férje cégéhez, amit  Mattelnek hívtak, és mára a világ legnagyobb játékgyártója. Ja, így könnyű önmegvalósítani. 

Az eredeti Barbie-t 1959-ben mutatták be a nagyközönségnek, 1970-re lett a gyerekszobák kötelező eleme, és a nyolcvanas évek végén élte fénykorát. Mostanában már nem veszik olyan lelkesen, mint korábban, a Mattelt rengetegszer támadják a testképzavaros lányok és tinik miatt, akik egyes vélemények szerint a Barbie-babák miatt (is) lettek egészségtelenül soványak. 

Witherspoon bejelentésével együtt a Sony is közölte, hogy egy Barbie-témájú filmen dolgoznak, de ők nem egy biográfiát filmesítenek meg, hanem egy Barbi-házban lakó babát állítanak a középpontba, aki/ami

a házban tanultakat felhasználva igyekszik segíteni másokon.

Jesszum pepi! A Sony filmjének főszerepére (Barbie) Witherspoont nézték ki, de ez a terv a másik film miatt ugye ugrott. Kommentekben lehet javasolni helyettest.