Index Vakbarát Hírportál

Spielberg: Óriási a nyomás a Star Wars 7 rendezőjén

2015.12.14. 13:12

Steven Spielberg a hétvégén védelmébe vette a Star Wars 7 rendezőjét, J. J. Abramset a CBS 60 Minuts című műsorában. Az, hogy Abrams a borzas hajával,az SZTK-szemüvegével és a sci-fik iránti olthatatlan imádatával pont olyan, mint a fiatal Spielberg volt a 80-as években, nemcsak a rajongóknak tűnt fel, hanem a két rendezőnek is, akik egy ideje már nagyon jó barátok.

Spielberg, akit a karrierje elején nagyon nyomasztottak a nagy stúdiók elvárásai, teljesen átérezte a 49 éves rendező helyzetét:

Óriási a nyomás rajta, hiszen neki kell elkezdeni visszatermelni azt a rengeteg pénzt, amit a Disney kifizetett George Lucasnak.

Van is miért izgulnia, hiszen a Disney 4,2 milliárd dollárért vette meg George Lucastól a Lucasfilmet, és ezzel a Star Wars (és az Indiana Jones) franchise jogait is. Az ébredő Erőre egyébként már a premier előtt 60 millió dollár értékben vettek jegyeket a rajongók, a film pedig az elemzők szerint meg fogja dönteni az Avatar 2,7 milliárd dolláros bevételi rekordját. Igaz, ez sokak szerint csak a mesterségesen generált hype miatt van így, amire többszáz milliót költött a Disney, és ezt is szeretné majd visszakapni a mozijegyek és az akciófigurák árából.

Abrams mindenesetre nagyon lelkes, a CBS műsorában épp a veterán Star Wars-zeneszerző, John Williams új részhez komponált muzsikáját hallgatta és videózta.