Index Vakbarát Hírportál

Kern András mindenkivel megutáltatja magát

Az első előzetes a Gondolj rám című magyar filmhez

2015.12.15. 11:12

Az őszi magyar filmes dömping után 2016-ban sem áll meg az élet: január 21-én érkezik  Kern András harmadik rendezése, a Gondolj rám. A színész jó hosszú szünet után tért vissza a filmezéshez: a Koltai Róberttel közösen jegyzett A miniszter félrelép óta 18 év telt el, és a Sztracsatella is már 19 éve volt, és filmszínészként is utoljára a Halálkeringőben tűnt fel. Kern most egy Vámos Miklós-novellát dolgozott fel az íróval közösen: a történet szerint a főszereplő orvost mindenki szereti, ám egy napon megtudja, hogy halálos beteg. Ekkor elhatározza, hogy mindenkivel megutáltatja magát, hogy senkinek se okozzon fájdalmat  a halála. A filmhez kijött az első előzetes is, íme: 

Gondolj rám - előzetes

A főszereplő orvost is Kern András játssza, feleségét Eszenyi Enikő alakítja, a Sztracsatellában még szeretőként játszottak együtt. Filmbéli lányuk pedig az a Szilasi Blanka, aki a kislány volt tíz évvel ezelőtt Gárdos Péter Az igazi Mikulás című filmjében, most pedig vörös hajú tiniként tér vissza a magyar filmbe. Emellett fontosabb szerepekben feltűnik még Elek Ferenc, Rajhona Ádám, Liptai Claudia és Törőcsik Franciska is.  Az operatőr Ragályi Elemér, a zeneszerző Presser Gábor. Ez pedig a film plakátja:

A plakátra ugyan a vígjáték-végjáték szóviccet írták, de maga a rendező a film műfaját dramedyként határozta meg: „Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én MOZI-nak, dramedynek." 

A Filmalap 259 millió forinttal támogatta a film gyártását, a producer Szekeres Dénes volt.