Index Vakbarát Hírportál

Charlize Theron a pesti belvárosban kémkedik

2016.01.21. 07:05

Szerdáig a Lónyay utcában filmforgatás van. '80-as évek Kelet-Berlin a téma. Az utcában minden boltot áttábláztak, az utcán korhű autók állnak. Érdemes megnézni!

- írta ki hétfőn a Facebook-oldalára a Butter Brothers kávézó, hogy a törzsvásárlók továbbra is minden reggel megtalálhassák a kedvenc helyüket.

És tényleg: a Lónyay utc a még szerdán is tele volt rohangáló stábtagokkal, felvonulókat alakító statisztákkal, valamint Wartburgokkal, Trabantokkal, Polski Fiatokkal és kocka Ladákkal - tudtuk meg Sajó Dávid kollégánktól, aki pont ebben az utcában lakik. Készített is néhány képet:

És még egy hirdetményt is kiszúrt, miszerint naponta 100 ezer forintot kapnak az utcában álló tártasházak, cserébe a forgatással járó kellemetlenségekért:

A Kelet-Berlinnek berendezett Lónyay utcában felsorakoztatott Barkasok, Wartburgok, Ladák és Trabantok természetesen a hazai veteránautós szubkultúrát is lázba hozták, olvasói fotók is érkeztek a forgatáshoz használt német rendőrségi járművekről.

A képregényrajongó Sajó kollégánk ráadásul a napokban az X-Men-filmek sztárját, James McAvoyt is látni vélte kucsmában és katonai egyenruhában, állítólag valakit le is lőttek a jelenetben.  Ezekből az infókból viszont már gyerekjáték volt kitalálni, hogy kik és milyen filmet forgatnak a belvárosban.  A Hollywood Reporter ugyanis már  tavaly októberben megírta , hogy Charlize Theron és James McAvoy Budapesten fogja forgatni a The Coldest City című hidegháborús krimit. November végén pedig már az olvasóink is kiszúrták a színésznőt a Nobu étteremben, később pedig a Kazinczy utcai Szituban.

McAvoyról már a hétvégén is kiderült, hogy itt van Budapesten: a fővárosunkban reklámfilmet forgató Hugh Jackman buktatta le egy közös szállodai fotóval (a két színész az X-Men filmekben szerepelt együtt, ott haverkodtak össze).

Walking through the lobby in Budapest and who do I bump into?! None other than Young Prof Charles Xavier. #xmenreunited

Posted by Hugh Jackman on Saturday, 16 January 2016

Annyit már most is lehet tudni, hogy a The Coldest City nem sokkal a berlini fal leomlása előtt játszódik, az NDK ketté osztott fővárosában, Berlinben. Ide érkezik egy fedett MI6 ügynöknő, Lorraine Broughton (őt alakítja Charlize Theron), aki egy kémtársa halála ügyében nyomoz, de közben meg kell szereznie egy rivális kém orra előtt egy olyan titkos listát, amin a kettős ügynökök szerepelnek.

A történet alapja Antony Johnston és Tom Hart azonos című, feszült légkörű, akciódús képregénye, amit elnézve még akár az is lehet, hogy

Charlize Theron lesz az igazi női James Bond!
 

Íme egy videóelőzetes a képregényhez (igen, már ebben a műfajban is vannak trailerek):

A forgatókönyvet Kurt Johnstad írta, ő korábban Frank Miller 300-át is jól adaptálta mozgóképre. A rendező pedig David Leitch, aki korábban olyan plockbusterekben volt kaszkadőr, mint a Penge, a Harcosok klubja, a Trója, az Ocean's eleven, a Mr. és Mrs. Smith és a Mátrix 2-3, úgyhogy várhatóan az akciójelenetek is igen profik lesznek. A The Coldest City a tervek szerint még idén mozikba kerülne.

Ön is látta VALAMELYIK PESTI UTCÁBAN CHARLIZE THERON STÁBJÁT?