Index Vakbarát Hírportál

Jövőre jön az Alien 5, 2018-ban a Predator 4

2016.03.01. 07:08 Módosítva: 2016.03.01. 11:28

Az R-kategória ellenére is dollármilliókat kaszáló Deadpool után a 20th Century Fox elkezdett sakkozgatni azzal a két másik aranybánya franchise-ával, aminek a közeljövőben készülne el a folytatása.

  • A korábban Prometheus 2 címen futó Alien: Covenant 2017. október 6. helyett már augusztus 4-én mozikba kerül.
  • A Shane Black-féle Predator 4 hivatalos premierje pedig 2018. március 4. lett.

A variálásra azért volt szükség, mert a Fox egy új szuperhősfilmet akar mozikba küldeni 2017. október 7-én (egyáltalán nem lennénk meglepve, ha ez a Deadpool 2 lenne), és nem akarja versenyeztetni egymással a két legnagyobb jövő évi nagyágyúját.

Az Alien 5 ugyan a Prometheus sztoriját viszi tovább, de Ridley Scott inkább a 79-es Alienhez közelítené a sztorit. Noomi Rapace-t például kidobta a történetből, a Prometheus szereplői közül így már csak Michael Fassbender fog visszatérni, aki ugyanazt a David nevű, szőke androidot fogja alakítani most is, mint korábban. A Prometheus végén megsemmisült Prometheus űrhajó helyett most az új címben szereplő Covenant nevű bárkán játszódnak majd az események, évtizedekkel a Prometheusban történtek után. Az új hajó legénységéről egyelőre nem sokat tudni, bár a Movieweben azt pletykálják, hogy Katherine Waterston karaktere Ripley anyja lesz.

A Shane Black-féle Predator 4-ről egyelőre nem sok infó van a 2018-ra belőtt premieridőponton kívül. Az mindenesetre biztos, hogy a vicces buddy cop filmekben verhetetlen Shane Black hatalmas geek, és a Vasember 3-at is nagyon jól levezényelte, ráadásul annak idején a Predátorban szerepelt is: ő volt a képregényt olvasó, szemüveges gyógyegér Schwarzi csapatában.

Ön melyik franchise feltámadását várja legjobban?

  • 3877
    Naná, hogy mindkettőt!
  • 1094
    Csak az Alient!
  • 515
    Csak a Predatort!
  • 343
    Egyiket sem, mind baromság!