Index Vakbarát Hírportál

Mundruczó Bradley Cooperrel forgathat sci-fit

2016.03.31. 15:29

Antal Nimród után újabb kortárs magyar rendező törhet be Hollywoodba: kedvező csillagállás esetén a Fehér isten című kutyaarmageddonos filmmel külföldön is szép sikereket elérő Mundruczó Kornél forgathat mélytengeri sci-fit Bradley Cooperrel - írja a Deadline hírére hivatkozva az Origo. A forgatókönyvet a horrorfilmes John Landis fia, Max Landis írja.

A filmtervnek Deeper címen fut, Jennifer Lawrence állandó filmes partnere pedig egy olyan űrhajóst alakítana, akit ezúttal egy mélytengeri árokba küldenek le, hogy ott mindenféle földöntúli(?) erők keserítsék meg az életét.

Mundruczó Kornél jelenleg a Felesleges ember című új projektjén dolgozik, amire 470 000 eurós gyártási támogatást kapott az Európa Tanács filmalapjától, az Eurimages-tól (a magyar filmalap pedig 60 milliót tett mellé) .

Mundruczó legutóbbi filmje, a  Fehér Isten  jelentős nemzetközi siker volt, díjazták Cannes-ban, elnyerte az Un Certain Regard program fődíját, a Body és Luke nevű kutyák pedig megkapták a legjobb alakításért járó Kutya Pálma-díjat is. Az ebarmageddonos filmet bemutatták többek között Franciaországban, Angliában, Németországban. Észak-Amerikában is több hónapig volt a mozik műsorán, a brit Guardian amerikai kiadása pedig (a Saul fiával együtt) beválogatta az 50 legjobb 2015-ben bemutatott film közé is, ahol olyan blockbustereket előzött meg, mint a Disney Agymanókja és a Mad Max 4.

Max Landis jelenleg az utóbbi évek legjobban megfizetett hollywoodi forgatókönyvírója, aki most épp 3 millió dollárt kapott a Netflixtől a Will Smith-szel és David Ayerrel közösen jegyzett másik sci-fijére, a Brightra (pedig a korábbi filmjei, Az erő krónikája és az új Frankenstein nem volt kasszarobbantó és kritikai siker).

Ne maradjon le semmiről!