Index Vakbarát Hírportál

Komoly változásokat okoz a Batman vs. Superman

2016.04.07. 07:02

Hiába éri el lassan a 700 millió dolláros bevételt a Batman vs. Superman, az egészen drasztikus nézőcsökkenés - és persze az enyhén szólva megosztó film - miatt azért aggódhat a Warner, és a Hollywood Reporter szerint komoly változtatásokra készülnek gyártási fronton. Az utóbbi időszakban elég sok drága blockbusterük a földbe állt (Pán, Jupiter felemelkedése, A tenger szívében), ezért kevesebb filmet hoznak ki, cserébe nagyobb hangsúlyt fektetnek a már sikeres franchise-aikba, mint a Harry Potter, a Lego és persze a DC népszerűbb hősei.

A helyzet azért is érdekes, mert a Warner elég sok pénzt ölt a Disney-Marvel mögötti lemaradás csökkentésére. Alig emésztették meg az emberek a Superman-rebootot, már is összerakták az új Batmannel, hogy aztán az ellen-Bosszúállókkal a Warner is tartsa a tempót. Az egyes karakterek lehetséges szólófilmjei mellett eredetileg az Öngyilkos osztag is a mozis DC-univerzum tágítását szolgálta volna, de ezek után nem valószínű, hogy Batmanhez vagy Supermanhez képest marginális karakterek külön filmet kapnak a jövőben.

Más hírek szerint ráadásul most zöld lámpát is nagyon nehéz kapni a Warnernél, kivéve ha Eastwoodnak, Afflecknek, Nolannek vagy Todd Williamsnek hívnak. Ennek a hatása azonban csak jóval később lesz érzékelhető, mert idén tizennyolc, jövőre pedig tizenkilenc film kerülne a Warnertől a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!