Index Vakbarát Hírportál

A filmvásznon tér vissza a legkellemetlenebb tévés karakter

2016.04.08. 13:46

Ricky Gervais egy zseni. Az Office-t kitaláló, és egyben műfajt teremtő brit komikus David Brent irodavezető karakterével megalkotta a kellemetlenség és vállalhatatlanság non plus ultráját, azt a fazont, akitől mindenkit a hideg ráz, mert mindig a legrosszabbkor jelenik meg, mindig a lehető legkínosabb dolgokat mondja és műveli, és ami a legjobb az egészben: fogalma sincs róla, milyen hatással van az emberekre, és azt hiszi magáról, hogy elképesztően menő. Itt egy összeállítás a legkellemetlenebb pillanatokból:

Az Office mindössze két évadot élt meg a briteknél, de ez is elég volt ahhoz, hogy legendává váljon és szüljön több vadhajtást - ezek közül messze az amerikai volt a legsikeresebb, olyan színészek karrierjét beindítva, mint Steve Carrell, Mindy Kaling, Jenna Fischer vagy John Krasinski. A brit eredetiből átvett áldokumentarista stílus - az egész sorozatot úgy vették fel, mintha egy dokumentumfilmes stáb filmezte volna a szereplőket, akik "kibeszéltek" a képből a nézőknek - azóta iparági sztenderd lett, több sorozatban alkalmazták sikerrel.

Gervais most feltámasztotta Brent karakterét, de nem a tévében, hanem a moziban, és forgatott vele egy filmet David Brent: Life On The Road címmel, amiben az egykori papírgyári irodavezető Anglia szerte turnézik, mert azt hiszi magáról, hogy tud énekelni és gitározni. Hazai bemutatóról egyelőre nem tudunk.  

Ne maradjon le semmiről!