Index Vakbarát Hírportál

Talán ez a Batman nem lesz olyan béna

2016.04.27. 09:03

Hiába hozott elsőre egész szép számokat a Batman vs. Superman, a későbbi drasztikus nézőszámcsökkenés és a kritikusok egyöntetűen negatív véleménye is azt igazolja, hogy Zach Snyder álomszegmensekkel és sötét tónusokkal kapcsolatos fétise nem vált a DC-filmek javára. Talán ezt a csorbát köszörüli ki az év végén megjelenő the Killing Joke, amit ugyan a mozikban nem vetítenek majd, Ben Affleck sem lesz benne, de cserébe 18 éven aluliaknak sem ajánlott. Megérkezett az első trailer a Batman: The Killing Joke-hoz.

A The Killing Joke egy 1988-ban megjelent képregény, amit a többek között a V mint vérbosszút és a Watchment is jegyző Alan Moore készített a DC-nek. A sztori Joker eredettörténetét meséli, különösen nagy hangsúlyt fektetve az emberi tényezőre és a karakter személyiségének kialakulására. Sokan minden idők legjobb Batman-képregényei között tartják számon, és ezt a képregényt veszik alapul, ha a tökéletes Jokert kell definiálni.

A DC a mozi után a tévében is kezd nagyon lemaradni a Marveltől, azonban animációs filmekben még mindig veri a riválisát. Persze úgy könnyű, ha a konkurencia az elmúlt öt évben egy árva Galaxis őrzői-rajzfilmsorozatot kivéve csak hulladékot gyártott, de abból legalább keveset. Ezzel szemben a DC évente jelentkezik egy direkt DVD-re és tévére készülő animációs filmmel, amik között több a jó (Gotham Knight, Under The Red Hood, Assault On Arkham), mint a rossz (minden második Justice League-film). Azonban a The Killing Joke lesz az első, ami 18 pluszos korhatár-besorolást kapott, hiszen maga a képregény sem gyerekeknek való.

Jó hír még, hogy Kevin Conroy Batman, a zseniális Mark Hamill pedig Joker hangjaként tér vissza. A páros lassan 20 éve alakítja a két ősellenséget minden olyan felületen, ahol nem hús és vér emberek szerepelnek, tehát a klasszikus Batman-rajzfilmsorozattól egészen az újkori Arkham-videójátékokig. Hamillt többek között ennek köszönhetően tartják az igazi fanatikusok legalább olyan jó Jokernek, mint Ledger vagy Nicholson annak ellenére, hogy mindig csak a hangját adta a karakternek.

Konkrét megjelenési időpont egyelőre nincs, és lehet a Jokerrel és Batmannel erősítő Öngyilkos osztag némileg enyhíti a Snyder okozta fájdalmakat, de ha mégsem, akkor ez lesz 2016-ban az DC-film, amit tényleg mindenkinek látni kell.