Index Vakbarát Hírportál

Spielberg már tudja, mi lesz Indiana Jones sorsa

2016.06.16. 15:26

Hosszabb interjút készített a Hollywood Reporter Steven Spielberggel, Kathleen Kennedy és Frank Marshall producerekkel, amikből érdekes információkat lehet megtudni arról, hogyan is működik valójában Hollywood. A háromszoros Oscar-díjas Spielberg beszélt produceri munkájáról és az Indiana Jones ötödik részével kapcsolatban is megnyugtatta a rajongókat.

Spielberg 69 éves kora ellenére olyan tempóban készíti a filmeket, mintha 30 évvel fiatalabb lenne. Idén A barátságos óriás című alkotással jelentkezik, jövőre kerül mozikba a The Kidnapping of Edgardo Mortara című történelmi filmje, 2018-ra készül el a Ready Player One, 2019-ben pedig folytatódik Indiana Jones története. Utóbbiról azt mondta, hogy a történet részleteit egyelőre titokban tartja, csak annyit árul el, hogy Indiana Jones egészen biztosan nem fog meghalni a filmben. 

Amellett, hogy folyamatosan filmeket rendez, producerként is nagyon aktív, erről a munkájáról is beszélt az interjúban. A tavalyi év legtöbb bevételt hozó filmje volt a Jurassic World, aminek producereként az előkészítésében a szokásosnál nagyobb szerepet vállalt: együtt dolgozott a történet kitalálásában a rendezővel és a forgatókönyvíróval. A forgatáson konkrétan nem volt jelen, de gyakran megnézte a forgatott nyersanyagot és ha úgy alakult elküldte megjegyzéseit Colin Trevorrow-nak, de összességében nem győzte dicsérni a rendező munkáját, aki szerint végig remek munkát végzett.

A kiválasztási folyamatról azt mondta, hogy Trevorrow első filmje, a Kockázatos túra győzte meg őt a képességeiről. Azt azért hozzátette, hogy a film egyik fontos csavarja kellett ahhoz, hogy biztos legyen benne: tényleg ő a legalkalmasabb jelölt, hogy átvegye a franchise-t. Ha az máshogy történt volna, akkor nem ő kapja meg a filmet. Ilyen kis dolgokon múlnak karrierek Hollywoodban.

A Star Wars új rendezőjének megtalálásában is benne volt a keze, erről azt mondta, hogy attól féltek, a felesége Katie Abrams nem örül majd neki, hogy férje a Mission Impossible és a Star Trek után egy újabb franchise filmen dolgozik, de miután Spielberg egy vacsorán felvetette az ötletet, egyből támogatta az ötletet.

Ne maradjon le semmiről!