Index Vakbarát Hírportál

Sokkal később érkezik A Lego kaland folytatása

2016.06.20. 15:50

Kilenc hónappal későbbre halasztotta a Warner Bros. a 2018 májusára kitűzött premiert. Néhány más film bemutatója is csúszik.

A Lego kaland 2014 egyik legnagyobb bevételt hozó filmje volt, világszerte 468 millió dollárt termelt, miközben összesen 60 millióba került összerakni. Még az Index gyereklelkűvé változott kritikusa is 9 pontot adott rá, de világszerte olyan öröm fogadta, mintha mindenki kedvenc gyerekkori játékaiból építették volna fel mindenki kedvenc gyerekkori szuperhőseit. Vagyis várjunk csak, pont ez történt.

Az mindenesetre hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Hollywood írott és íratlan szabályai szerint is kötelező folytatást készíteni a filmből, bár a hosszú, négyévesre tervezett várakozás meglepő volt. Aztán kiderült, hogy az eredeti rendezőpáros, Phil Lord és Chris Miller a második résznek csak a forgatókönyvírását vállalja el, a rendezést már nem. Sőt, a Lego Batman és a Ninjago 1-2 is nélkülük készül majd el.

Azt viszont nem lehet tudni, miért döntött most úgy a Warner Bros., a filmet gyártó stúdió, hogy kilenc hónappal elhalasztják a premiert, 2018. május 18-ról 2019. február 8-ra, a vezetőség ugyanis semmivel nem indokolta a döntést.

A The Hollywood Reporter mindenesetre úgy gondolja, az ok az lehet, hogy az animációs családi film inkább télen tud nagyot szólni, legalábbis az első rész váratlanul sikeres februári nyitása után joggal okoskodhat így a stúdió.

A csúszás ellenére egyelőre úgy tűnik, a többi Lego-film nem kerül később mozikba: a Ninjago már szeptemberben, aztán a Lego Batman 2017 májusában.

Nem A Lego kaland 2 az egyetlen film, amire többet kell várni: a Warner Bros. bejelentette a Geostorm című Gerard Butler sci-fi csúszását is. Az inkább íróként és producerként ismert Dean Devlin (Csillagkapu, Függetlenség Napja, Godzilla) filmje bemutatóját egyszer már későbbre tolták, de a legújabb hírek szerint csak 2017 októberében kerülhet mozikba.

A Ben Affleck rendezésében és főszereplésével készülő Live by Night 2016 októberéről 2017 januárjára csúszik, Ed Helms és Owen Wilson komédiája, a Másnaposok-sorozat operatőre által rendezett Bastards pedig idén november helyett szintén januárban lesz látható.

Ne maradjon le semmiről!