Index Vakbarát Hírportál

Még egy lépéssel közelebb a Minecraft-film

2016.06.28. 14:21

Eddig csak nagyon keveset lehetett tudni a Minecraft filmváltozatáról (nagyjából annyit, hogy egyszer majd lesz, és hogy a Felhőtlen Philadelphián dolgozó Rob McElhenney rendezi majd), most viszont az is kiderült, hogy mikor kerül először mozikba. A filmnek 2019 májusában lesz a bemutatója.

A Minecraft-mozit redetileg Shawn Levy (Vasököl, Gyakornokok, Éjszaka a múzeumban stb.) rendezte volna, ám a játékot gyártó svéd Majong cégnek nem tetszett az ötlet, hogy az 1985-ös Kincsvadászok mintájára dolgozzák fel a Minecraftot, ezért inkább lecserélték McElhenneyre.

A Minecraft az elmúlt néhány év egyik legsikeresebb videojátéka, ami a teljes ismeretlenségből szép lassan a pécés játékipar meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Markus Persson játékában egy kockákból felépített világban kockákat bányászva kell alapanyagot teremtenünk ahhoz az ötlethez, amit aztán szintén csak kockákból építhetünk meg.

"A Minecraft pillanatnyilag nagyjából annyira alapvetés, mint a Tetris volt a maga idejében, a különbség annyi, hogy Notch már az első pillanattól kezdve betegre kereste magát. Most azonban vége a tündérmesének, jött a nagy és gonosz multi, és felvásárolta az egész cuccot" – írtuk korábbi cikkünkben. A gonosz multi egyébként a Microsoft volt, ami két és fél milliárd dollárt fizetett a játékért.

A Minecraft-film bemutatását egyébként eredetileg 2017-re tervezték, de ezt most, úgy tűnik, jó két évvel megtoldották: 2019. május 24-én kerül először mozikba, tehát nagy kihívója lehet az Avengers: Infinity War második részének, valamint a Star Wars IX-nek is.

Ne maradjon le semmiről!