Index Vakbarát Hírportál

Már készülhet is az első Pokémon-film

2016.07.13. 09:20

Ha valaki esetleg nem olvasta volna mostanság az internetet, annak kedvesen jelezzük, hogy az emberiség egy része teljesen bekattant a Nintendo új mobiljátékától, a Pokémon Gótól. A játékról mi is írtunk bővebben, de az egészen friss hír a Deadline-tól, hogy a brutális érdeklődést látva a Legendary filmstúdió komoly tárgyalásokba kezdett egy élőszereplős Pokémon-film legyártásáról.

A híren nem igazán lehet meglepődni, mert amikor a játékot gyártó Nintendo tőzsdei értéke 9 milliárd dollárt, vagyis 25 százalékot emelkedik, akkor garantáltan megjelennek a népszerűséget meglovagoló stúdiók a maguk filmötleteivel. A hírek szerint a Legendary érdeklődése a legkomolyabb, amiben nincsen semmi meglepő, hiszen a Warcraft-filmjük annak ellenére termelt rekord méretű bevételt az ázsiai piacon, hogy nyugaton mind a kritikusoknál, mind a nézőknél megbukott. Ezt a receptet követve valószínűleg egy élőszereplős Pokémon-filmmel is degeszre keresnék magukat. Állítólag az összes többi filmstúdió az érdeklődők között van, de a Legendary ajánlata a legkomolyabb.

A Legendary korábban is próbálkozott már a licenc megszerzésével, és iparági pletykák szerint a történetet Az erő krónikájának és az American Ultrának a forgatókönyvírója, Max Landis készítette volna.

Élőszereplős még nem, de animációs adaptáció meg rengeteg készült az eredetileg kártya- és Gameboy-játéknak indult franchise-ból. Különböző címeken 1997 óta fut valamilyen Pokémon-anime, jelenleg Pokémon XYZ néven tartanak a 19. évadnál, de egész estés filmek is készültek, számszerint 19, a legutóbbi például pont három nap múlva jelenik meg Japánban. A Pokémon hazai népszerűségét jól jelzi, hogy az első két-három animációs filmet, illetve a sorozatot annak idején Magyarországon is vetítették.

Ne maradjon le semmiről!