Index Vakbarát Hírportál

Világsztárral készült az új angol-magyar vígjáték

2016.10.03. 13:59

Az angol Brian Cox és a magyar-osztrák származású Coco König főszereplésével október 27-én kerül a hazai mozikba a Jutalomjáték című magyar-angol vígjáték, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt. Itt látható a film előzetese is.

A sztori szerint Sir Michael Gifford színészlegenda egy borzalmas alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Ápolók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is meglehetősen bunkó. Persze aztán egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

A férfi főszeplő Brian Cox (A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója), Dorottyát pedig a magyar-osztrák származású Coco König alakítja, aki játszik az ausztriai Akademientheater és Burgthearter, valamint a német Berliner Ensemble színpadán is, de a párizsi Odeonban is fellépett, Luc Bondy Ivanov-rendezésében. A JutalomJáték után a december végén mozikba kerülő szuperprodukcióban, az Assassin's Creed-ben is forgatott. A film rendezője, Edelényi János.

JutalomJáték – szinkronos előzetes (12)

Edelényi János 1977-ben Izraelbe emigrált, ahol azóta is él. 1992-ben társírója és producere volt a Tékozló apa című nagyjátékfilmnek, amelyet Michael York és Liv Ullmann főszereplésével az Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos rendezett.

A Jutalomjáték forgatókönyvét Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila. A film 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba szinkronizáltan, és első ránézésre kifejezetten aranyosnak tűnik.

Ne maradjon le semmiről!