Index Vakbarát Hírportál

Van még jegy a Zsivány egyes-premierre

2016.11.29. 10:33

Jó hírünk van azoknak, akik csak most térnek vissza a telekről, és az elmúlt napokat internetmentes zónában töltötték, kiskecskék között, vagy éppen a fűtésrendszer téliesítésével,

még mindig van jegy a Zsivány egyes premierjére.

Az elővételes jegyárusítást hétfőn kezdte meg a Cinema City, és ugyan az első percekben volt egy kisebb roham, de a szerverek állták a sarat, nem fordult elő olyan összeomlás, mint tavaly októberben, amikor a Star Wars VII - Az ébredő erő elővételes jegyvásárlása során órákig köhögött a rendszer.  

A ma (kedd) reggel 9:45-ös állapot szerint minden változatra lehet jegyet venni a szerdai premierelőadásokra, azaz 2D feliratos-, 2D szinkronos-, 3D szinkronos-, 3D IMAX- és 4DX-vetítésekre is. Megfigyeléseink:

  • a 2D feliratos változatot nagyon szeretik a nézők, a vizsgált mozik közül csak a debreceni Cinema Cityben van több üres hely a feliratos verzióra, mint a szinkronosra
  • ha valaki a nyitónapon szinkronnal akarja nézni a filmet, a MOM Parkba menjen, ott még egészen jó helyre is kap jegyet, míg ugyanott a feliratos verzióra csak az első sorba
  • az IMAX-premierre már csak pár hely van, az is az első sorokban, viszont a 4DX-terembe simán be lehet férni a családdal.

A galériában a budapesti Cinema City-mozik közül a Westend, az Aréna, az Allee és a MOM Park szerepel, a vidéki mozik közül a debreceni. Minden moziban az első (általában december 14. este 7-es) előadást vettük alapul.

Az persze várható volt, hogy a nem sorfilm Zsivány egyesre jóval kisebb lesz az érdeklődés, mint a tavalyi, hetedik Star Wars-filmre. A trend nemcsak nálunk, hanem a briteknél is megfigyelhető: a premier napjára a londoni mozikban még mindig van pár jegy. Az amerikaiaknál más a helyzet. A legnagyobb online jegyportál, a fandango.com szerverei hétfőn reggel összeomlottak, mert az első öt percben több százezer jegyigénylés érkezett, de hamar beiktattak várakozási időt, és ez normalizálta a helyzetet.