Index Vakbarát Hírportál

Saját nagyapja erőszakolta meg a Ponyvaregény sztárját

2016.12.05. 15:45

Tim Roth, a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban brit színésze a Guardiannek árulta el, hogy édesapját és őt is ugyanaz az ember molesztálta: a saját nagyapja.

Roth már korábban is beszélt arról, hogy gyerekkorában szexuálisan bántalmazták, de eddig soha nem árulta el, ki volt az elkövető. Most egy, elvileg a következő szerepéről szóló interjúban került szóba, hogy apja, az újságíró Ernie Smith részben azért lépett ki a hetvenes években a Kommunista Pártból, mert undorodott annak szexbotrányaitól. „Az apámat is molesztálták, borzasztó gyerekkora volt, és nagyon komolyan vette az ilyen szarságokat” – mondta Roth.

Roth ugyanakkor elmondta: bár a Hadszíntér (The War Zone) című filmjét valóban azért készítette el, hogy szembenézzen saját gyerekkorával, vele magával nem az történt, amit a film ábrázol (abban egy apa bántalmazza szexuálisan a gyerekét). Mint elmondta, az ő esetében a nagyapja volt a bántalmazó.

„Apámat is bántalmazták, és engem is bántalmaztak. De engem nem az apám, hanem az ő bántalmazója bántalmazott. Aki az ő apja volt.

Egy kibaszott erőszaktevő volt. De senkinek nem voltak erre szavai. Senki nem tudta, mit tegyen.

Ezért készült el a Hadszíntér” – mondta.

Tim Roth, aki nemrég a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény után az Aljas nyolcasban újra együtt dolgozott Quentin Tarantinóval, azt interjúban arról is beszélt, 1991-ben végleg eljött gyerekkora színhelyéről, Angliából, mert bár dolgozni szeret ott, abból elege volt, hogy ott is éljen.

Ne maradjon le semmiről!